Gamle Hansa Design

Gamle Hansa Design er forhandler av en helt unik glasskolleksjon med dype røtter fra middelalderen, som gjør seg like godt til hverdag som fest i vår tids moderne omgivelser. I tillegg byr de på brente mandler etter middelalderoppskrift, ulike typer fudge og Sunnfjordlefser.

Les mer

  • Gamle Hansa Design
  • Gamle Hansa Design
  • Gamle Hansa Design

Gamle Hansa Design

Gamle Hansa Design er forhandler av en helt unik glasskolleksjon med dype røtter fra middelalderen, som gjør seg like godt til hverdag som fest i vår tids moderne omgivelser. På Bergen Julemarked har Gamle Hansa Design med seg følgende produkter:

Olde Hansa glasskolleksjon
Sunnfjordlefser
Fudge med himalayasalt
Fudge med chili
Old english fudge
Brente mandler etter gammel middelalderoppskrift

Om kolleksjonen:
Gamle Hansa Design er den norske forhandleren til Olde Hansa Collection. Dette er en vakker handlaget glasskolleksjon designet på bakgrunn av faktiske funn fra Middelalderens Europa, samt fra Bryggen og Bergens Vinkjeller fra 1200 -1700-tallet.
Kolleksjon er utviklet og produsert av Olde Hansa i Tallinn i samarbeid med glassartist Anna Liis Leht. Alle produkter i kolleksjonen er håndlaget og unike i både form og farge, og tåler godt vask i oppvaskmaskin.
Håndverkerne i middelalderen dekorerte sitt arbeid med nøysomhet og stolthet. En av de vanligste måtene å dekorere glass på, var å tilføre dem små utvendige glassnupper,
«bringebærknopper», eller glassbånd som stempeldekor. Dette hadde også en tilleggsfunksjon ved at glassene ikke ble så glatte å holde, og dermed ikke så lette å miste ved bruk. Produktene til Olde Hansa Collection leveres med en følelse, en dokumentert historie, og en solid porsjon respekt for håndverket.

Les mer


Andre utstillere i samme kategori


Se utstillerneSe dagutstillerne
@bergen_julemarked på instagram