Spørsmål og svar

Her finner du svar på de vanligste spørsmål fra besøkende på Bergen Julemarked. Dersom du har andre spørsmål kontakt oss gjerne.

 • Nei, det er gratis adgang på julemarkedet og i Varmestuen. Ønsker man en tur med noen av attraksjonene selges billettene i billettbodene på julemarkedet.

 • Bergen Julemarked holder åpent kl 12-21 på hverdager og kl 10-21 lørdager og søndager i perioden 1. til 22. desember 2023*
  *På siste åpningsdag søndag 22. desember stenger julemarkedet kl 18 på grunn av nedrigg.

 • Informasjon om de 12 nye dagsutstillerne hver dag ligger under Juletorget i menyen. Her kan man se hvem som stiller ut de ulike dagene, og hva de selger.

 • Ja. På Bergen Julemarked er det mange utstillere med matservering.
  Maten kan nytes utendørs mens man beveger seg rundt på julemarkedet, eller tas med inn i Varmestuen hvor det er ekstra oppvarmet med 300 sitteplasser og bar med alle rettigheter. Åpent til kl 21.
  Det er også matservering med sitteplasser og alle rettigheter inne på Michelsen julekafé. Her kan man ikke nyte medbragt.

 • En enkeltbillett koster kr 65. Et hefte med 10 rabattbilletter koster kr 550.
  Billettene kjøpes i billettlukene på julemarkedet, og kan brukes på valgfri attraksjon.

 • Ja, på Bergen Julemarked er det toaletter, handicap-toalett med mulighet som stellerom for gjestene. Utstillerne og de som jobber på julemarkedet har egne toaletter på produksjonsområdet. Toalettene har innlagt varmt og kaldt vann samt avløp, og regelmessig renhold. Det er gratis å benytte toalettene.

 • Alle terskler har rullestolvennlige ramper, og det er tilrettelagt med handicap-toalett. Alle kabler ligger i kabelgater som skal være mulig å passere i rullestol.

 • I Varmestuen som er ekstra oppvarmet er det over 300 sitteplasser og stor bar med alle rettigheter. Man kan kjøpe forskjellige retter hos matutstillerne, og sette seg inn i Varmestuen for å spise maten, eller bare varme seg litt. Varmestuen holder åpent kl 12-21 i hverdager og kl 10-21 i helger.

 • Ja, på Bergen Julemarked er det toaletter, handicap-toalett og stellerom. Toalettene har innlagt varmt og kaldt vann og avløp, har regelmessig renhold og er gratis å benytte.

 • Ja, det er barnevennlig på Bergen Julemarked.

  En tur i en eller flere av de fire karusellene er populært. Det er ingen alders- eller høydebegrensning på hestekarusellen og tekoppene. I pariserhjulet som er 22 meter høyt må man være minimum 140 cm høy, eller reise sammen med en ansvarlig voksen. I elefantkarusellen må man være minst 3 år og 96 cm høy. Barn 3-6 år (96-119 cm) må reise sammen med en ansvarlig voksen.

  Alle dører på julemarkedet har barnevognvennlige ramper, og på handicaptoalettet er det stellebord for de minste.

  Deler av julemarkedet er inne i oppvarmede telt, og Varmestuen er ekstra oppvarmet så man kan varme små hender og føtter hvis man begynner å fryse.

  På julemarkedet er det også mye mat og drikke tilpasset våre yngste gjester.

 • Nei. På grunn av stor kapasitet i Varmestuen (300+ sitteplasser) vil de aller fleste grupper kunne finne bord sammen i løpet av relativt kort tid.

 • Vi anbefaler ikke våre gjester å medbringe hunder på julemarkedet av hensyn til allergikere. Dette er i tråd med NAAFs policy for pelsdyr i det offentlige rom. På julemarkedets inne-områder er det ikke tillatt med hund. Forbudet gjelder ikke service- eller førerhunder.

  Aktuelt lovverk: Likestillings- og diskrimineringsloven